Uw Compaan, de Seniorentablet die mensen digitaal verbindt

Engagement Uw Compaan COVID-19 i.s.m. Taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal.
We brengen de senior en zijn familie virtueel dichter bij elkaar door te beeldbellen of foto’s te delen of samen een spel te spelen. We richten ons bij deze actie specifiek op onze Belgische WoonZorgCentra (“WZC”).

Waarom?

Zij worden vandaag kei hard getroffen door COVID-19. De lockdown maatregelen ter bescherming van onze senioren in WZC zijn noodzakelijk maar tegelijk creëert dit een enorme psychologisch impact door een gebrek aan familiaal contact. Daarnaast is het ook de plaats bij uitstek waar onze helden van vandaag zorgen voor onze helden van het verleden. Wanneer we weten dat wij via Uw Compaan het verschil kunnen maken voor deze mensen gedurende deze moeilijke omstandigheden is het onze burgerlijke plicht om hierin tegemoet te komen.
Senior met tablet

Wat kunnen we bieden?

Als Start-up is het voor ons vandaag een zeer moeilijke economische periode maar we gaan alsnog trachten om maximaal ons steentje te kunnen bijdragen binnen onze expertise. Daarom bezorgen wij voor een periode van 3 maanden gratis 1 tablet aan 10 Belgische WoonZorgCentra die elke een Compaan “Klassiek” seniorentablet ter beschikking krijgen. Per seniorentablet kunnen we maximum 8 – 10 senioren (via de tablet) en hun familieleden (via het beveiligd portaal) met elkaar in verbinding brengen. Door de zeer gebruiksvriendelijke software zal de senior in no-time online zijn en op verschillende momenten in de dag contact kunnen nemen met zijn familie zonder hierbij afhankelijk te zijn van de zorgverstrekkers. Hierbij bereiken we zo 80 – 100 van onze senioren in WoonZorgCentra en we kunnen alvast gaan slapen met de wetenschap dat deze mensen een fijne nachtrust tegemoet gaan wanneer ze met hun (klein)kinderen (of soms zelfs achterkleinkinderen) hebben kunnen beeldbellen. We zouden er graag bij zijn (ook al kan dit nu niet vandaag) om de lach op hun gezicht te zien wanneer de kleinkinderen een foto doorsturen waarmee ze zeer trots kunnen showen aan hun medebewoners. Maar ook de slogan “we spelen een spel vandaag” behoort nu weer tot de mogelijkheden.

Zijn er praktische beslommeringen?

NEEN, niet met de seniorentablet van Uw Compaan. We hebben een Samsung tablet software-matig omgevormd tot een gebruiksvriendelijk toestel dat specifiek werd afgestemd op de noden van onze senioren. Weg met de complexe en veel te kleine icoontjes van de standaard apps op Android en Apple toestellen. Wij beschikken over een basis tablet waarmee onze senioren zelf mee aan de slag kunnen gaan. Met een seniorentablet van Uw Compaan zijn er geen frustraties bij senioren, noch bij familie omdat de situaties, waarbij onze senioren in een toepassing vastlopen en niet meer weten hoe terug te gaan, simpelweg niet voorkomen. Mocht je toch nog ergens met een vraag zitten, dan is er een support helpdesk 7/7 tussen 9.00 en 17.00 die u op uw ritme zal ondersteunen en waarbij we vanop afstand het scherm even overnemen om de senior weer direct op het juiste pad te zetten. Een onderzoek aan Hogeschool PXL heeft uitgewezen dat 7/10 zeer graag de Compaan regelmatig willen gebruiken. Daarnaast kunnen we de configuratie op afstand organiseren, het is dus niet noodzakelijk dat we ter plaatse komen waardoor we de lockdown maatregelen kunnen respecteren. Daarenboven zijn onze voornaamste contacten binnen het WZC het IT team en de animatie, dus we hypothekeren niet de tijd van onze zorgverstrekkers. In tegendeel deze seniortablet zal voor de nodige afleiding zorgen bij de bewoners.

Contacteer ons!

Bent u een WoonZorgCentrum en wil je graag ingaan op ons engagement, contacteer ons dan via info@uwcompaan.be of rechtstreeks op ons direct nummer 078 48 51 81.

De eerste 10 inschrijvingen die minimum 8 bewoners en hun familieleden hebben kunnen engageren maken aanspraak om onze toepassingen 3 maand lang gratis te gebruiken.